Tuesday, March 31, 2015

31.03.2015 BLOG

https://teodosievskiumetnost.wordpress.com/2015/03/

НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ – ИЛИ СРАМ?

или
ЗОШТО БУДАЛИТЕ НЕМААТ РОГОВИ? (2)

....Од целата таа збирштина натрупана во Чифте амамот, само едно – и само едно – дело го заслужува епитетот антологиско дело: делото „Крик“ (2002) на Славица Јанешлиева (иако и тоа нецелосно односно несоодветно презентирано на изложбата!). Само тоа дело завредува да се најде во национална институција (и тука жалам што отишло во МСУ,...

No comments:

Post a Comment